Auteurs

 

 

In november 2011 is het boek ‘allemaal bijzondere mensen’, van de Dordtse gezins- en relatietherapeute Mirjam Veltman verschenen. Haar boek gaat over gewone mensen met bijzondere verhalen, waarbij betekenissen, verbondenheid, kwetsbaarheid en kracht centraal staan.

Bestellen kan via een mail (eventueel gesigneerd en met een bijzondere boodschap) en in de webshop of op de site van de auteur.

ISBN: 978-90-819572-0-5

€ 9,95

Bol.com 

 

 

Raimke Groothuizen hebben we mogen verwelkomen bij de uitgeverij! In het voorjaar van 2013 zal haar boek: “De Kleine Kraai met blote billen” verschijnen als prentenboekje. Het boekje zal deel uitmaken van een reeks. Kleine Kraai is een bijzondere vogel, maakt veel mee. De avonturen van Kleine Kraai zijn herkenbaar, ontroerend en avontuurlijk… Naast de prentenboekenreeks zal Raimke samen met de uitgeverij Schildpad en de Maan materiaal ontwikkelen die thuis en in het onderwijs ondersteunend ingezet kan gaan worden. Houd de site in de gaten om up to date te blijven.

Kleine Kraai is al een Internationale Bekendheid, bekijk hier het filmpje op You Tube.                   De animatiefilm ‘De kleine Kraai met blote billen’:
– Op meer dan 40 (inter)nationale filmfestivals,      waaronder Berlinale 2009, vertoond,
– Twee prijzen en een speciale vermelding.

Raimke Groothuizen & Kleine Kraai zijn te volgen:

 

Bol.com   €12,95

 

 

 

Jacqueline Kok De bewoners van de Glitterberg

De bewoners van de              Glitterberg’ van Jacqueline Kok

Een spannend verhaal over het kaboutervrouwtje Ariëlle. Ariëlle is een dapper vrouwtje en beleef t de meest wonderlijkste avonturen met de Elfen, de Heksen en haar mede kabouters. Maar dat is nog niet alles… er is een vreemd schepsel… In het land van de bergen, ligt één bijzondere berg, de Glit terberg met wel heel apar te en speciale bewoners. Deze bewoners worden opgeschrikt door de ontdekking van een vreemd schepsel. Wat is dit voor schepsel en waar komt het vandaan? Een dapper kaboutervrouwtje besluit de zorg voor het schepsel op zich te nemen. Hierbij krijgt zij hulp uit onverwachte hoek. Samen met het vreemde schepsel beleef t dit kaboutervrouwtje de meest spannende, verdrietige en lachwekkende avonturen.

Een verhaal over ontstaan van vriendschap en loyaliteit. Voor de jonge lezers vanaf ± 10 jaar.

Met haar debuut neemt Jacqueline Kok je vanaf bladzijde één mee in een verhaal waarvan je hoopt dat het nooit stopt. Jacqueline weet zich te omringen door schepsels waarmee zij samen geweldige en soms ongelofelijke avonturen beleeft. De wijze van haar schrijven is bij tijd en wijlen adembenemend, spannend en meeslepend. De door haar gekozen illustraties van de hand van Bernard Winsemius, maakt dit eerste deel, uit deze serie avonturen van de bewoners van de Glit terberg, compleet. De Dordtse auteur heef t hiermee haar eerste stap gezet naar meer!

De Glitterberg op FaceBook!

Bol.com  €14,95

 

 

‘Vrouwen en verbouwen’, van auteur Rob Westerhout.

Rob Westerhout, auteur bij Schildpad en de Maan

Verbouwen geeft stress. Het is vaak een moeizaam proces dat tijd, geld en energie kost.
Veel vrouwen zien er enorm tegenop en stellen een verbouwing zo lang mogelijk uit.
Ze zijn bang voor overlast, stof en vreemde mannen in hun huis. Ze hebben het gevoel tijdens de verbouwing de regie kwijt te zijn.

Dit boek helpt je bij het organiseren van je verbouwing. Zodat jij de baas blijft. Je leert werken volgens een methode. Je gaat stap voor stap door de verbouwing, in jouw tempo. Jij bepaalt wat er gebeurt, onder jouw voorwaarden. Checklists helpen je daarbij. En je leest hoe andere vrouwen hun verbouwing hebben ervaren én wat ze jou adviseren. Hoe je uiteindelijk een feestje kan maken van je verbouwing.

Rob Westerhout werkt twintig jaar als aannemer in de bouw en heeft voor honderden klanten gewerkt. Veel van zijn klanten zijn vrouwen die tegen een verbouwing opzagen. Praktisch, hoe organiseer ik alles?, maar ook communicatief: hoe praat ik als vrouw met een aannemer? Welke grenzen stel ik? Hou houd ik mijn gezin draaiende tijdens de verbouwing?

Rob heeft zijn humorvolle, rijke ervaring met verbouwen en het omgaan met klanten in dit boek verwerkt.

ISBN/EAN: 9789081957236  €14,95

Vrouwen En Verbouwen. Rob Westerhout

 

 

 

Floor Cartens met “Mijn mama is moe”

“Mijn mama is moe” 
Een boek van Floor Cartens over de impact op een gezin met een chronisch zieke ouder.

Eén van de middelen om het onbegrip de wereld uit te krijgen is het boek “Mijn mama is moe”. Een boek waarin beschreven wordt wat de impact is op een gezin waarvan één van de ouders onzichtbaar ziek is. Wat betekent het voor de kinderen dat hun moeder ze niet naar school kan brengen? Hoe hard zijn kinderen tegen elkaar? Door het lezen van “Mijn mama is moe” zullen kinderen zich bewust worden hoe het is om te leven met de gevolgen van een ziekte. De kinderen zullen zich meer verbonden voelen met hun zieke ouder, of met hun vriendje of vriendinnetje van wie de vader of moeder ziek is.

Floor Cartens is geboren in Roosendaal in november 1985. Als klein meisje had Floor regelmatig “beentje pijn” en ging makkelijk door haar enkels. Wanneer haar moeder naar de dokter ging voor deze klachten werd haar verteld om vooral over haar mollige peuterbeentjes te wrijven en dan zou het vanzelf over gaan. Twintig jaar, vele ontstekingen en klachten verder kreeg Floor in 2010 een ontsteking in haar heup en was zij het beu. Ze wilde weten wat er met haar lijf aan de hand was. De reumatoloog zei dat het “alleen maar het hypermobiliteitssyndroom”. Oké, alleen maar HMS. Daar werd Floor mee naar huis gestuurd.

Nu 5 jaar, veel veranderingen en veel confrontaties later vindt Floor dat er iets gedaan moet worden aan het onbegrip dat er nog steeds is voor mensen met een onzichtbare aandoening.
Floor wil zich met ipkia inzetten om het onbegrip voor mensen met een onzichtbare aandoening de wereld uit te helpen, zodat voor hen de levensvreugde toe zal nemen en ook zij kunnen genieten van het leven.

 

Prachtige illustratie’s van Eline Schipperen

ISBN: 9789081957243   €14,95

Het boek is te bestellen bij Bol en bij de auteur zelf: Ipkia

Informatie op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *