Beeld & Woord

Aan de inspiratie-tafel, logo ontwerp

 

 

Wij krijgen regelmatig manuscripten in de (mail) bus. Veel mensen willen een boek schrijven en in de winkel zien staan. Dromend van roem en passieve inkomsten….! Maar wat komt er allemaal bij kijken? Hier een aantal tips en antwoorden op veel gestelde vragen:

Eerste boek of herdruk?  Wij ondersteunen jou bij het vormgeven, de opmaak de illustratie’s of fotografie. Wij verzorgen de aanmeldingen bij alle organisaties die noodzakelijk zijn (en vaak verplicht), om je boek in de markt te kunnen zetten. Ook kunnen we een auteurssite voor je verzorgen om publiciteit te genereren. Om dit allemaal goed in elkaar te zetten, zullen we goede gesprekken gaan voeren… aan de inspiratietafel!

‘Gewoon’ drukwerk en Printing On Demand. Het belangrijkste verschil tussen het drukwerk en POD is, dat je met POD economisch in staat bent om vanaf oplage 1 een boek te maken. In het geval van ‘gewoon’ drukwerk kan dat ook, maar dan wordt je boek wel zeer kostbaar. Traditioneel offset drukwerk van je boek is interessant vanaf ongeveer 550 exemplaren.

Het auteursrecht.  Het auteursrecht van jouw boek berust altijd bij jou zelf. Zo zal dit ook omschreven worden in het contract. Als jouw boek al eerder was uitgegeven door een uitgever, had je als het goed is, al een contract getekend. Wanneer deze uitgever zich niet meer verbind aan het contract, is de overeenkomst vervallen. Zorg er voor dat wanneer je jouw boek wilt laten herdrukken je een bevestiging  van je uitgever hebt ontvangen over de ontbinding van dat contract.

De marketing en promotie van het boek. Je bent hoofdzakelijk zelf verantwoordelijk voor de promotie van je boek. Net als bij andere uitgevers. Waar wij ons echter in onderscheiden, is het aanbieden en inzetten van onze kennis, ervaring, netwerk en enthousiasme  aan jou. Uiteraard zorgen wij ervoor dat je boek op alle grote webshop’s staan en we geven tips hoe je zelf je marketing  en promotie op kunt pakken.

 

Aan de inspiratie-tafel, van beeld naar woord, naar beeld, naar…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *